Σφάλμα
  • Σφάλμα κατα τη φόρτωση της εφαρμογής: com_menus, 1
  • Σφάλμα κατα τη φόρτωση της εφαρμογής: com_menus, 1
Menu

A+ A A-

Ανήλικοι οι δράστες που έριχναν ναφθαλίνη σε σχολεία

Λύθηκε το μυστήριο στο Αγρίνιο

Τουλάχιστον 17 ανήλικοι εμπλέκονται στα περιστατικά ρίψης ναφθαλίνης σε σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα τις ημέρες αυτές να μην γίνονται μαθήματα αλλά και να μεταφερθούν μαθητές σε νοσοκομεία με έντονη δυσφορία. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται 17 ανήλικοι, ηλικίας από 13 μέχρι και 17 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκονται στις υποθέσεις. Ειδικότερα, μετά τα συνεχή περιστατικά ρίψης ναφθαλίνης σε σχολικές αίθουσες, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι ανήλικοι ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννέα άτομα, έπαιρναν ποσότητες ναφθαλίνης από φρεάτιο όπου τις έκρυβαν και στη συνέχεια τις έριχναν σε σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 21 Σεπτεμβρίου, έως και τις 12 Οκτωβρίου, οι ανήλικοι έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης.

Μάλιστα, σε δυο περιπτώσεις, δυο ανήλικοι μαθητές γυμνασίου, ηλικίας 13 και 14 ετών, είχαν παρουσιάσει συμπτώματα έντονης δυσφορίας, λόγω εισπνοής ναφθαλίνης και είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Αγρινίου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανηλίκων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Το προηγούμενο διάστημα και λόγω των συνεχών επιθέσεων σε σχολικά συγκροτήματα, είχαν ενταθεί οι περιπολίες γύρω από σχολικά κτήρια ενώ είχαν γίνει και προσαγωγές υπόπτων.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή