Menu

A+ A A-

Ταχυπαλμίες, δυσφορία, ζαλάδες, αϋπνία, μελαγχολία μπορεί να οφείλονται στην κατάθλιψη, με το τέλος του καλοκαιριού;

Ταχυπαλμίες, δυσφορία, ζαλάδες, αϋπνία, μελαγχολία μπορεί να οφείλονται στην κατάθλιψη, με το τέλος του καλοκαιριού;

Διαβάστε περισσότερα...

Στις 20 του Σεπτέμβρη, ψηφίζουμε Πουλάτα...

Ο κύβος ερρίφθη… Εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη. Αναγκαίες για κάποιους, περιττές για κάποιους άλλους. Πάντως  για πρώτη φορά τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου, αλλά και 2η που σε διάστημα 9 μηνών ο σοφός λαός θα κληθεί να προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει την κυβέρνηση του για τα επόμενα 4 χρόνια. Λέμε τώρα…

Διαβάστε περισσότερα...

Και η κ. Σοφία Αράβου-Παπαδάτου διαφωνεί με την συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή τους στην εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν με δήλωσή τους 31 μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ υποστηρίζουν πως η πρόταση που υιοθετήθηκε από την Κ.Ε. δεν έχει την πλειοψηφία.

«Η πρόταση για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς», αναφέρουν στη δήλωσή τους και εξηγούν ότι «από τα 83 μέλη της Κ.Ε., 40 μέλη της καταψηφίζουν την πρόταση, είτε με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, είτε με κείμενο που κατέθεσαν, όσοι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν. Επιπλέον, 2 μέλη ψήφισαν λευκό και ένα παρών».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά της πρότασης για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν οι:

1 ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ

2 ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3 ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

4 ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

5 ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

6 ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

7 ΑΡΣΕΝΗ ΤΖΕΝΗ

8 ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

9 ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

10 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

11 ΓΚΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

12 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

13 ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

14 ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

15 ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

16 ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ

17 ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ

18 ΚΛΑΔΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

19 ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

20 ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

21 ΚΩΛΛΕΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ

22 ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

23 ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

24 ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

25 ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

26 ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΑΘΗΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ

27 ΠΑΛΑΜΑΡΙΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

28 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)

29 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ

30 ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

31 ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ

32 ΡΩΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

33 ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

34 ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

35 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

36 ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

37 ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

38 ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΑΡΗΣ

39 ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ

40 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

  ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΙΣΑΝ

41 ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

42 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΠΑΡΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ

43 ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συμφωνα με πληροφοριες του Cosmos965 σε περιπτωση συμπραξης ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ η κ.Σοφια Αραβου-Παπαδατου δεν θα συμμετασχει ως υποψηφια βουλευτης στην εκλογικη μας Περιφερεια.

Αντιθετος με την συμπραξη ειναι και ο Φωτης Κουβελης οπως δηλωσε στη ν σημερινη του συνεντευξη στο βημα της Κυριακης.

Κουβέλης: «Δεν θα συνεργήσω σε σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ»
«Η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από τον θανάσιμο κύκλο της κρίσης» επισημαίνει ο κ. Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Αφήνει έτσι ανοιχτή την προοπτική συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιθέτως κλείνει την πόρτα στη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΠαΣοΚ. «Δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να συνεργήσω στην εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων» παρατηρεί με έμφαση, αλλά δεν σκέπτεται να αποχωρήσει από το κόμμα που ίδρυσε.

Εχετε στραφεί με σφοδρότητα κατά των πολιτικών λιτότητας και των Μνημονίων, σε σημείο που αποχωρήσατε από την τρικομματική κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2013. Πώς κρίνετε την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατέληξε σε ένα τρίτο επαχθές Μνημόνιο;

    «Η πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές είναι το αποτέλεσμα μιας εξάμηνης διαπραγμάτευσης, η οποία χαρακτηρίσθηκε από την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να διεθνοποιήσει το πρόβλημα της λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης, έχοντας να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δυσμενείς συσχετισμούς. Το αποτέλεσμα προσδιορίστηκε τόσο από τη φανατική εμμονή της σκληρής μερίδας των εταίρων σε πολιτικές αποδεδειγμένα υφεσιακές και αποτυχημένες, αλλά και από λάθη που διέπραξε η ελληνική πλευρά, παγιδευμένη άλλοτε σε προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων κυβερνητικών αξιωματούχων και άλλοτε σε ψευδαισθήσεις που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση είναι βαριά. Αν συνοδευτεί από ένα πακέτο πολιτικών – και τούτο είναι δυνατό – που θα λειτουργούν ως αντίρροπο στη λιτότητα, μαζί με μια πολιτική ανάπτυξης, και από μια νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γυρίσει η χώρα σελίδα».
     

Και προσθεσε: «Σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου δεν έβαλα ποτέ το προσωπικό πάνω από το συλλογικό. Δεν το έπραξα – και με τούτο απαντώ σε διάφορα ανύπαρκτα και αβάσιμα που εξακολουθούν να διακινούν διάφοροι κύκλοι – ούτε όταν συνειδητοποίησα ότι τα συστήματα εξουσίας ήταν διατεθειμένα να διασφαλίσουν μια απρόσκοπτη πορεία στη ΔΗΜΑΡ, με την προϋπόθεση ότι το κόμμα μας και εγώ θα συναινούσαμε στα εντελλόμενα. Δεν το πράξαμε και δεν μετανιώνω. Υπενθυμίζω τη στάση μας στη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας... Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζω και τη σημερινή κατάσταση. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη. Και σε αυτή την υπόθεση οφείλουν να συμβάλουν όλοι, αφήνοντας κατά μέρος ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές».

Στο ερώτημα ότι η ΔΗΜΑΡ έχει δώσει τα χέρια με το ΠαΣοΚ εσείς τι θα κάνετε, απάντησε:

    «Θεωρώ ότι οι προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος, οι θέσεις του, όπως αυτές επικυρώθηκαν και από το πρόσφατο συνέδριό μας, αλλά και το αξιακό φορτίο της ανανεωτικής Αριστεράς που μεταφέρει, δεν δικαιολογούν πολιτικά και δεν επιτρέπουν την επιλογή εκλογικής σύμπλευσης με το ΠαΣοΚ. Αν, παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφούσα τάση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το επιβάλει, δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να συνεργήσω».

Διαβάστε περισσότερα...

Σουαζιλάνδη: 65 κορίτσια σκοτλωθηκαν σε τροχαίο

  • Κατηγορία Cosmos


Εξήντα πέντε κορίτσια σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Σουαζιλάνδη, ενώ μετέβαιναν στην ετήσια γιορτή του Χορού των Καλαμιών, όπου κορίτσια στην εφηβεία χορεύουν γυμνόστηθα μπροστά στο βασιλιά, ανακοίνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης…
 Σουαζιλάνδης (SSN), ένα κίνημα υπέρ της δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Η συμφωνία δεν είναι Μνημόνιο, αλλά έξοδος από τα Μνημόνια

«Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Ξεκινάμε με μια κυβέρνηση που δεν θα εξαρτάται από την ψήφο διαπλεκόμενων κομμάτων», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χωνί» ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS